Back to School!

Back to School!

Met één van onze leuke kinderfietshelmen gaat uw kind na de zomervakantie veilig back to school!

Back to School-fietsacties zijn meestal gericht op pubers die net of al naar de middelbare school gaan. Maar in Nederland fietsen ook veel basisschoolkinderen dagelijks heen en weer naar school. Voor hen zijn fietsaccessoires zoals een fietskrat of fietstas misschien (nog) niet zo relevant, maar een fietshelm des te meer. Jonge kinderen zijn vaak extra kwetsbaar in het verkeer. Een goede kinderhelm kan in hun geval een extra stukje veiligheid bieden. In dit artikel bespreken we kort de voordelen van een kinderfietshelm en geven we u een kijkje in ons assortiment.

 

Hoe zorgt een kinderhelm voor extra veiligheid?
Een (kinder)fietshelm bestaat uit een harde buitenkant en een zachtere binnenkant. Deze combinatie zorgt ervoor dat de helm bij een valpartij de klap opvangt en de schok dempt. Het hoofd blijft hierdoor dus zoveel mogelijk ongedeerd. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat het dragen van een helm bij een val belangrijke trauma's in de hersenen kan voorkomen. Het is hierbij wel van belang dat de kinderhelm goed past en goed opgezet wordt.

 

 Polisport Kinderhelm Race                                  ABUS Kinderhelm Smiley 2.0 Blue Sharky S

 

Kinderfietshelmen jongens
Behalve dat een helm zijn beschermende werking goed moet doen, is het wel zo leuk als de fietshelm er een beetje aantrekkelijk uitziet. Gelukkig is er tegenwoordig een breed scala aan kleurrijke kinderhelmen op de markt. Zo zijn er bijvoorbeeld kinderhelmen speciaal voor jongens. Deze helmen zijn vaak uitgevoerd in de kleur blauw of voorzien van stoere, jongensachtige prints. Zo zijn er jongenshelmen met dierenprint of helmen met race-thema. Kortom, voor elke jongen is er wel een helm te vinden die geschikt is voor het dagelijkse fietsritje naar school!

 

Kinderfietshelmen meisjes
Zoekt u een kinderfietshelm voor uw dochter? Het assortiment kinderfietshelmen voor meisjes is te uitgebreid om op te noemen. Helmen in stoer rood of groen, dromerig blauw of wit, helmen met sterrenprint of bloemendessin – het kan allemaal. Ook in het assortiment: kinderhelmen met dieren, stippen, hartjes, grappige figuurtjes én helmen van Disney (waaronder een helm van Frozen). Welke valhelm u ook kiest, uw dochter zal voortaan een stukje veiliger naar school fietsen.

ABUS Kinderhelm Smooty Pink Butterfly S                     Widek Kinderhelm Frozen