Kinderhelm ABUS Anuky scoort goed op Duitse fietshelmtest

  • Geplaatst op
Kinderhelm ABUS Anuky scoort goed op Duitse fietshelmtest

De ABUS Anuky kinderfietshelm biedt goede bescherming op de fiets voor een scherpe prijs. Dat is de conclusie van Stiftung Warentest.

De ABUS Anuky kinderfietshelm biedt goede bescherming op de fiets voor een scherpe prijs. Dat is de conclusie van Stiftung Warentest (de Duitse Consumentenbond). Zij testten in 2016 een aantal kinderfietshelmen op onder andere veiligheid en gebruik. Er werden zowel een aantal fietshelmen voor tienjarigen als fietshelmen voor peuters getest. In de laatste categorie kwam de Abus Anuky als tweede uit de test. Gelet op prijs-kwaliteit zou deze helm zelfs eerste keus zijn. De Abus Anuky eindigt zo hoog dankzij een goede combinatie van bescherming en gebruiksgemak.

                                                                                                                                

Abus Anuky kinderfietshelm
Het is niet zo verrassend dat juist de Abus Anuky zo goed uit de test komt. De helm blinkt uit in veiligheid en is ontworpen met oog voor detail. Op het gebied van veiligheid kunt u rekenen op de speciale vormgeving voor extra bescherming van het gezicht, slapen en nek én een ledlichtje achterop de helm voor extra zichtbaarheid in het verkeer. De lichte doch stevige valhelm is voorzien van een in-mold verbinding van de buitenschaal met het schokabsorberende EPS aan de binnenkant, wat zorgt voor degelijke bescherming bij een botsing of val. De hoge mate van comfort heeft de fietshelm te danken aan de verstelbare binnenring, de ventilatie, het insectennetje en de zachte, uitneembare pads. Een laatste pluspunt is dat de prijs-kwaliteitverhouding van de helm prima in orde is.

 

Hoe en waarop werd getest?
Alle kinderhelmen werden getest op een viertal criteria: ongevallenpreventie, comfort en gebruik, hittebestendigheid en de aanwezigheid van verontreinigende stoffen. Onder ongevallenpreventie valt onder andere het testen van de schokabsorptie. De kinderfietshelmen werden onder andere vanaf hoogte losgelaten om te zien hoe een helm zich houdt bij impact met de grond. Ook werd gekeken of een helm goed op zijn plek blijft tijdens een botsing. Opvallend is dat alle kinderfietshelmen redelijk tot goed scoorden op gebruiksgemak en comfort. De zichtbaarheid in het donker daarentegen, was voor veel valhelmen een aandachtspunt.