Info kinderhelm fiets

Bij de keuze voor een fietshelm voor uw kind zijn een aantal zaken belangrijk. Behalve dat de helm er leuk uit moet zien en lekker moet zitten, speelt het aspect veiligheid natuurlijk de belangrijkste rol. Een kinderhelm dient immers ter bescherming. We hebben daarom enkele korte informatiepagina's voor u opgenomen met handige informatie over de veiligheid en het gebruik van een kinderfietshelm. U vindt ze hieronder opgesomd. Klik op de titel om naar de desbetreffende pagina te gaan. 

  • Hoe zorgt een kinderfietshelm voor extra veiligheid?
    Een helm op het kinderhoofd zorgt voor bescherming bij een val van de (loop)fiets. Dat klinkt en voelt logisch. Maar hoe werkt deze extra veiligheid nou eigenlijk? Wat voor rol speelt het materiaal van de helm bij het opvangen van een klap bij een botsing of val? En zijn alle kinderhelmen even veilig?

 

  • Tips voor optimale bescherming door kinderfietshelm
    Een kinderfietshelm beschermt uw zoon of dochter bij een mogelijke valpartij. Voor de beste bescherming is het wel belangrijk om aandacht te schenken aan het correct opzetten en gebruiken van de helm. U wilt natuurlijk dat een helm bij een gevaarlijke situatie zo optimaal mogelijk zijn werk kan doen. 

 

  • Hoe meet u de hoofdomtrek (gelijk aan de maat helm)?
    De maat van de kinderfietshelm draagt bij aan de veiligheid van de helm. Het is dus belangrijk om een goed passende kinderhelm aan te schaffen. De maat kinderfietshelm die u moet hebben voor uw zoon of dochter, wordt bepaald door de hoofdomtrek van uw kind. Meet deze dus altijd goed op.