Fietshelm kind

Vroeger was een kinderfietshelm nauwelijks in het straatbeeld te zien maar tegenwoordig is een helm voor kinderen op de fiets eerder regel dan uitzondering. Een kind dat op de fiets een helm draagt, is veruit beter beschermd bij valpartijen dan een kind dat geen helm draagt. Het heeft dus echt meerwaarde voor uw kind om een fietshelm te dragen. En aangezien kinderfietshelmen tegenwoordig in allerlei kleuren en uitvoeringen verkrijgbaar zijn, is het dragen van een fietshelm voor uw zoon of dochter zeker geen straf. Sterker nog, het zijn populaire kinderfietsaccessoires geworden.

Kinderhelm helpt hersentrauma's voorkomen
Bij een val vangt een kinderhelm de ergste klap op. Uit onderzoek blijkt dat dit onder andere trauma's in de hersenen kan voorkomen. Aangezien kinderen vaak echte avonturiers zijn, ligt valgevaar sneller op de loer. Het dragen van een kinderhelm is dus geen overbodige luxe. Hier op kinderfietshelm.nl hebben we talloze, veilige kinderfietshelmen in het assortiment, zoals helmen speciaal voor jongens als voor meisjes.

Kiddimoto Kinderhelm Fleur Medium                                                      CoConuts Kinderhelm Black On/Off Small

Hoe biedt een kinderfietshelm bescherming?
Bij een val verspreidt de fietshelm de klap over een groter oppervlak van het hoofd. Daarnaast absorbeert de foamlaag van de helm, die zich bevindt aan de binnenzijde, de zogeheten botsenergie. Daarnaast voorkomt de buitenzijde, ofwel de schaal van de helm, direct contact tussen het hoofd en de grond.

Pasvorm is belangrijk
De pasvorm van een kinderhelm voor op de fiets is belangrijk. Een voorwaarde van effectieve werking van de helm is dat deze goed om het kinderhoofd zit. Hiervoor heeft u een helm in de juiste maat met de juiste hoofdomtrek nodig. Als u de juiste helm hebt gevonden is het van belang dat uw zoon of dochter de helm op de juiste manier opzet. De voorkant van de helm hoort iets boven de wenkbrauwen te zitten. Laat de helm niet naar achteren zakken. Ondertussen moet er voor de sluiting onder de kin een klein beetje speling zijn. Daarna draait u de helm zelf met de verstelbare binnenring (binnenbeugel) 'strak'. Houd hierbij ongeveer net een vinger speling, zodat het niet gaat knellen.