Kinderfietshelmen met clipsluiting

Dat een kinderhelm voor op de fiets veilig moet zijn, staat natuurlijk als een paal boven water. Het materiaal van de helm en de pasvorm zijn hierbij ontzettend belangrijk. De helm moet lekker zitten en goed aansluiten op het kinderhoofd. Maar ook de sluiting is van belang. Hiermee zet u of uw kind de fietshelm namelijk als het ware ‘vast’.

Kiddimoto Kinderhelm Pink Bunny Small                                        ABUS Kinderhelm Scraper V.2 Signal Orange L

Clipsluiting versus magneetsluiting
Veruit de meeste kinderfietshelmen sluiten door middel van één of meerdere clips. Deze clips - of klikgespen - zijn vaak van kunststof en dus licht in gewicht en weerbestendig. Het riempje met clip(s) is vaak in lengte verstelbaar zodat deze precies af te stellen is op het hoofd. Zo zit het riempje nooit te los en te vast. Zorg dat er wat ruimte overblijft zodat het riempje niet kan gaan knellen. Bij fietshelmen met een magneetsluiting gaat openen en sluiten in een split second. Een magneetsluiting is dus net even wat sneller en luxer. Ook bij dit soort sluitingen is het riempje vaak in lengte te verstellen.

Draagcomfort
Erg belangrijk voor een kind is natuurlijk dat de helm lekker zit. De sluiting van een kinderhelm loopt vaak langs het hoofd door tot onder de kin. Deze moet niet irriteren of knellen. Daarom zie je tegenwoordig steeds meer dat de riempjes voorzien zijn van zachte paddings.