Kinderfietshelmen met ventilatie

Behalve veilig is het natuurlijk ook wel zo prettig als een kinderhelm comfortabel draagt. De meeste kinderfietshelmen zijn daarom bijvoorbeeld voorzien van zachte pads/kussentjes aan de binnenkant, zodat de helm lekker op het hoofd zit. Een ander aspect wat de draagcomfort verhoogt, zijn één of meerde ventilatieopeningen. Deze zorgen er letterlijk voor dat uw kind het hoofd koel houdt op de fiets.

Belang van ventilatie
Als uw kind in de warmere maanden lekker op weg is op de fiets en een fietshelm beschikt niet over ventilatie, is het mogelijk dat het hoofd oververhit raakt en uw kind duizelig wordt en zijn of haar reactievermogen vermindert. Dit wilt u natuurlijk voorkomen. Ventilatieopeningen zorgen voor voldoende toevoer van frisse lucht. Dit heeft ook nog eens een hygiënische functie. Het is doorgaans wel per helm verschillend hoeveel ventilatieopeningen de helm heeft en hoe groot deze zijn.

Netjes weggewerkt
Ventilatieopeningen zijn meestal heel netjes weggewerkt in het ontwerp van de kinderfietshelm. Zo heeft u het beste van beide: de helm ziet er leuk uit maar zorgt tevens voor de nodige verkoeling onderweg.

Insectennetje
De ventilatieopeningen in een kinderhelm worden vaak gecombineerd met een insectennetje. Dit insectennetje zorgt ervoor dat uw zoon of dochter tijdens het fietsen niet geplaagd wordt door rondvliegend ongedierte.

Bobike Kinderhelm ONE Bahama Blue xs                            Kiddimoto Kinderhelm Black Goggle Small                           Polisport Kinderhelm Race