Kinderfietshelmen met verstelbare binnenring

De pasvorm en maat van een kinderhelmen dragen beide bij aan de veiligheid van een helm. En zeg nou zelf, de veiligheid is natuurlijk het belangrijk aspect van een kinderhelm. Alle fietshelmen op Kinderfietshelm.nl zijn voorzien van een verstelbare binnenring. Hiermee kunt u de helm heel precies afstellen en passend maken. Zo geniet uw zoon of dochter optimale bescherming in het verkeer.

Verstelsysteem met draaiknop
De meeste verstelsystemen werken met een handige draaiknop. Voor dit systeem bestaan verschillende namen. Bij leverancier Bobike heet dit bijvoorbeeld het Easylock-systeem, bij Abus het ZoomLite-verstelsysteem. Het systeem werkt als volgt: als u de fietshelm op het hoofd van uw kind heeft gezet, draait u via de draaiknop de binnenring zo op maat dat de helm perfect aansluit op het hoofd. Let hierbij op dat de helm niet te los of te strak zit.

Zorg voor de juiste maat helm
Het is bij het instellen van de binnenring natuurlijk wel van belang dat de valhelm die u heeft aangeschaft past bij de hoofdomtrek van uw kind. De hoofdomtrek passend bij een kinderfietshelm staat altijd weergegeven bij het tabblad ‘Specificaties’.

Hoe meet u de hoofdomtrek?
Meet de hoofdomtrek 2 tot 2,5 centimeter boven de wenkbrauwen, ter hoogte van net iets boven de oren. Dit is het breedste deel van het hoofd en geeft dus de grootst mogelijke hoofdomtrek weer. Meet voor de zekerheid twee keer om uw eerste meting te controleren.

                                                                                            ABUS Kinderhelm Youn-I Sparkling Pink S