Kinderfietshelmen met zachte pads

Behalve veilig is het natuurlijk ook wel zo prettig als een kinderhelm comfortabel is. De meeste kinderhelmen zijn bijvoorbeeld voorzien van ventilatie, zodat de helm frisse lucht doorlaat. Een ander aspect wat de draagcomfort verhoogt, zijn zachte pads aan de binnenzijde van de fietshelm. Dit wordt bij veel helmen ook wel beschreven als een zacht kussentje.

Draagcomfort
De zachte pads of kussentjes bevinden zich aan de binnenkant van de kinderfietshelm om zo extra draagcomfort te bieden. Een helm met padding zit extra lekker en schuurt nooit hinderlijk op het kinderhoofd. Sommige kussentjes zijn bijzonder vormgegeven, bijvoorbeeld als hartje.

Uitneembaar en schoon te maken
De meeste paddings binnenin de fietshelm zijn gemakkelijk uit te nemen en schoon te maken. Dit kunt u heel simpel doen door ze te wassen in wat lauwwarm water. Even laten drogen en ze kunnen daarna de helm weer in. U maakt ze met het klittenband zo weer vast.

Ook riempjes voorzien van paddings
Bij sommige kinderfietshelmen zijn ook de riempjes die onder de kin lopen en waarmee uw de helm vastklikt, voorzien van zachte pads. Dit voorkomt dat de riempjes gaan irriteren aan de zijkant van het hoofd of onder de kin.

                                                                     Polisport Kinderhelm Cats Junior